Online Cursus AI in de journalistiek

Online Cursus AI in de journalistiek

Hebt u ervaring in de journalistiek maar door de waan van de dag amper tijd om stil te staan bij nieuwe ontwikkelingen? Vraagt u zichzelf al een tijdje af wat kunstmatige intelligentie is, ook wel artificiële intelligentie genoemd (afgekort AI)? Dan is de online cursus AI in de journalistiek iets voor u.

Sinds de lancering van de chatbot ChatGPT door OpenAI in het najaar van 2022, is er veel om artificiële intelligentie (AI) te doen. In de journalistiek wordt er op veel plaatsen in binnen- en buitenland volop mee gewerkt. In de dagelijkse journalistieke praktijk komt u er als journalist vaker mee in aanraking dan u zich dat zelf heel bewust realiseert.

Inhoud

In deze online cursus leert u op interactieve wijze:

  • wat AI precies is
  • de inzet en gebruik van AI in de journalistieke praktijk
  • de kansen en valkuilen van AI
  • de ethische kanten en bezwaren ervan en
  • de ‘best practices’ van AI-gedreven journalistiek in binnen- en buitenland.

 

Docent

De cursus wordt verzorgd door Devid Ilievski, ervaren onderzoeksjournalist en docent-onderzoeker. Hij is senior onderzoeker op het gebied van journalistieke innovatie en het gebruik van artificiële intelligentie in de journalistieke praktijk. Zo verrichtte hij eerder verschillende onderzoeken op dit vlak voor de lectoraten van de School voor Journalistiek in Tilburg.

Portret ilievski About

Wanneer?

De cursus start op maandag 7 oktober 2024. Elke bijeenkomst vindt online van 19.30 tot 21.30 uur plaats via MS Teams of Google Meet. De data zijn 7, 14, 21 en 28 oktober 2024.

Kosten

Behalve een pc met internetverbinding heeft u verder niets anders nodig om deze cursus online te volgen. De kosten voor deze cursus zijn 399 euro. Interesse? Meld u zich direct aan.

Certificering

Er is basiskennis van journalistiek nodig voor deze cursus. Zodra u de cursus heeft afgerond, ontvangt u een certificaat voor deelname.

"AI is tegenwoordig overal. Nieuwsgierig was ik er wel naar, maar ik kwam er nog niet aan toe me er echt in te verdiepen. In vier avonden heb ik een aardig beeld gekregen van de oorsprong, de betekenis, de valkuilen en de mogelijkheden van artificial intelligence. Devid verzorgde de cursus van hoog niveau persoonlijk, met humor hier en daar, én met oog voor de vragen van de cursist. AI is voor me gaan leven."
Melissa Hofland
Journalist