Online Cursus Design Thinking in de journalistiek

Online Cursus Design Thinking in de journalistiek

Bent u een pionier en wilt u de journalistiek vernieuwen? Of wilt u als creatieve mediamaker aan de slag? Dan is de Online Cursus Design Thinking in de journalistiek iets voor u.

Inhoud

De cursus is bedoeld voor journalisten die kennis willen nemen van de theorie om de journalistieke praktijk te vernieuwen. U leert aan de hand van de internationaal beproefde Design Thinking-methode op iteratieve wijze te werken en vanuit een ontwerpersbril de journalistiek te bezien. Deze cursus is bedoeld voor wie van experiment(er)en houdt.

 

Docent

De cursus wordt verzorgd door Devid Ilievski, onderzoeksjournalist en docent-onderzoeker. Sinds 2014 is hij in verschillende rollen (expert, jury, strategisch adviseur, mentor en coach) werkzaam geweest binnen het programma van de Accelerator (Light), de persinnovatieregeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Daar begeleidde hij tientallen startups en mediaondernemers volgens de zogenaamde Design Thinking-methode. Ook gaf hij hier meer dan een decennia les in. Eerst bij de Hogeschool van Amsterdam en later bij het Fontys Future MediaLab in Eindhoven.

Portret ilievski About

Wanneer?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De data en tijdstippen vinden na onderling overleg via MS Teams in de middag of avond plaats.

Kosten

De kosten zijn 399 euro. Behalve een pc met internetverbinding heeft u verder niets anders nodig om deze cursus te volgen. Interesse? Schrijf u hieronder in.

Certificering

Er is geen basiskennis van journalistiek nodig voor deze cursus. Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat.